Sammanfattning från föräldramötet
2018-12-03 21:35
För de som inte hade möjlighet att komma på föräldramötet så kommer här en sammanfattning av det vi pratade om.

Information om verksamheten:

TKH riktar sig till barn födda 2011, 2012 och 2013. För att få en verksamhet som passar för alla så vill vi kunna erbjuda både skridskoskola och hockeyträning. Förhoppningen är ett pass skridskoskola i veckan och två pass hockeyträning. Barnen är inte bundna till något utan kan själva välja sina pass. Det ger ökad möjlighet att kunna delta i något av passen. Det ger även möjlighet att enbart börja med skridskoskola samt prova på hockey utan att behöva välja innan man är redo. Det går även att kombinera. Beroende på hur det utvecklas så kan justeringar göras, vi anpassar så att det ska bli så bra som möjligt för barnen.

Vi behöver bli fler:

För att det här ska gå att genomföra behöver vi bli fler. Vi behöver fler tränare, någon som kan vara materialförvaltare och några som kan vara representanter i verksamhetsgruppen för ishockey.

Tränare i BFF:

Som tränare i föreningen får du gå utbildningar när det erbjuds, du får tränarkläder (för hockeyn gäller vinterdress). Du får även vara med om barnens fantastiska resa när de utövar sporten, finns inget roligare!

Barnträning i olika åldrar:

Under hösten har vi gått utbildning i TKH. En del av det vi tagit med oss därifrån är:

Barn lär sig genom lek och genom att utmana sig själva, ju snöigare barn desto bättre. När barnen ramlar på isen så betyder de att de utmanat sina gränser vilket i sin tur leder till utveckling. Alla barn utvecklas i olika takt och kan därför aldrig jämföras med varandra. Utmaningen är att nivåanpassa övningarna så att alla får en utmaning. Målsättningen i unga åldrar är att barnen ska vara så aktiva på skridskorna och vänta så lite som möjligt i köer. Vårt viktigaste uppdrag är att skapa glädje och ett intresse för idrott så att barnen vill fortsätta vara aktiva.

Föreningen vill också möjliggöra att barnen kan vara aktiva i olika idrotter, vi försöker därför undvika att olika träningar krockar med varandra. Ibland kan det förstås bli så ändå då vi inte alltid styr halltider mm.

Vad behövs för att delta:

Minimikrav är skridskor, hjälm och halsskydd. Önskvärt är övrig utrustning, främst benskydd och armbågsskydd. Detta då det gör vansinnigt ont att slå knän och armbågar. Ramla är en del av träningen så det är viktigt att barnen inte blir rädda för att falla omkull.

Hyra utrustning:

Föreningen har ett antal utrustningar att hyra ut. Kostnaden är 400 kronor varav 200 kronor återbetalas när utrustningen återlämnas. Detta förutsatt att den är komplett och i vårdat skick. De som är intresserade av att hyra utrustning kan höra av sig till Ambjörn på kansliet.

Ambjörn Holmkvist
Mail: ambjorn@byskeff.se

Kostnader och ideellt arbete:

Medlemsavgift 100 kronor per barn alternativt 200 kronor per familj. Deltagaravgift 200 kronor. Vi inom hockeyn brukar ha föreningsförsäljning av något (New Body, Ullmax etc). Vi brukar även sköta servering och grill av hamburgare under Winter Classic. Verksamhetsgruppen beslutar hur arbetena fördelas när det gäller cupen mm.

Träningar fram tills vi har egen is:

Vi får istider i någon av kommunens ishallar vecka för vecka. Det är strötider som delas ut.

Sista träning i hall är 1 december, därefter inväntar vi egen is.

Ifall ni har frågor så kan ni ringa Ida på 070-517 59 24

/Ledarna