SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Byske Fritidsförening
BYSKE FRITIDSFÖRENING
Välkommen till vår nya hemsida. På denna sida hittar du info om vår förening, våra lag och verksamheter. 
I flikarna hittar du lagets egna sidor samt kontaktinfo till kansli och styrelse. 

OBS, sidan är under uppbyggnad så info kan saknas eller vara felaktig. Saknas något eller hittar ni fel kontakta kansliet på kansli@byskeff.se 

Aktuell information gällande isen
2020-12-29 13:10
Hej!
Detta inlägg uppdateras med aktuell information gällande isbanan i Byske.
Titta gärna in här innan du besöker isen för allmän åkning, för att maximera chanserna till att isen är tillgänglig. Ibland behöver vi dock stänga isen tillfälligt för oplanerat underhåll.

Vecka 8 är isen bokad enligt följande:
Måndag 22/2: 17:30-20:30 (Underhåll sker från ca 15:00)
Onsdag 24/2: 18:00-19:00 
Torsdag 25/2: 17:30-19:00

Allmän åkning får ske på tider som inte är bokade. Underhåll av isen sker alltid ca 1,5 timme före bokad tid, vid snöfall förlängs tiden för underhåll till ca 2,5 tim - och under den tiden kan alltså inte isen nyttjas. Det löpande schemat för bokningar läggs ut när det är klart, och uppdateras när förändringar sker. Isen nyttjas även dagtid under vardagar av skolidrotten och fritidsverksamheten.

Till dig som vill nyttja isen för allmän åkning: Byske Fritidsförening saknar idag ekonomisk ersättning för att hålla isen åkbar för allmänheten. Detta innebär att allmänheten inte kan räkna med att isen underhålls på helger. Vi arbetar för en lösning där ideella krafter kan hjälpa till med isens underhåll utanför vår anställdas arbetstid. Om du vill nyttja isen på helgen trots snöfall, behöver du själv skjuta undan snön med skraporna som finns intill hockeyplanen. Tänk på att inte skjuta snön mot sargen då det försvårar underhållet, samt att ställa tillbaka skraporna i båsen efter användning (skrapor som lämnas ute på isen snöar över och riskerar att gå sönder vid snöröjning). Hjälp oss genom att ta hand om våra skrapor så att vi kan fortsätta tillhandahålla dem till allmänheten.


Tänk på rådande restriktioner i och med Corona-pandemin, och följ de råd som gäller (särskilt viktigt att hålla avstånd, inte dela utrustning med andra, ha god handhygien och stanna hemma om du är sjuk).

Tänk på detta när du nyttjar isen: 
  • Om du tar fram mål, behöver du plocka undan dem också. När målburarna står kvar på isen och vädret skiftar så blir det skador på isen som är tidskrävande att reparera.
  • Om du skottar undan snö på isen, tänk på att inte skjuta snön mot sargen. När snön blir liggande intill sargen blir den svår att ta bort. Skjut hellre undan snön mitt på planen, och gör "en liten hockeyplan" i mitten, så att snövallarna stannar mitt på de båda halvplanerna (ungefär vid den blå linjen). Du kan också skjuta ut snön genom porten, men skjut den då några meter utanför så att den inte blockerar infarten till planen.
  • Om du har möjlighet, låna gärna kantskrapan (den sneda, mindre) och åk ett varv runt sargen för att få undan snön närmast sargen, det underlättar för oss när vi ska underhålla planen.
Om du har frågor om aktuellt isläge kan du med fördel höra av dig till Marina på kansliet, kansli@byskeff.se eller 0738-35 40 16.
Tack för ditt samarbete - tillsammans kommer vi långt!
Välkomna, och ha så kul på isen!
God Jul och Gott Nytt År!
2020-12-21 09:52

Till dig som är engagerad i Byske Fritidsförening, från oss i styrelsen och på kansliet:


Till dig som är ledare, till dig som är aktiv i någon av våra verksamheter, till dig som jobbar som föreningsdomare, till dig som är engagerad i en verksamhetsgrupp, till dig som stöttar och längtar efter att få stå i publiken på våra matcher…


… vill vi rikta ett stort TACK för din insats under 2020! Det har varit ett speciellt år, med många förändringar och få saker som har varit ”som vanligt” – och tillsammans har vi gjort det bästa av det!

Vi önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år, och hälsar dig varmt välkommen tillbaka 2021!

Aktuell information gällande Coronapandemin
2020-12-14 15:01

Inlägget senast uppdaterat: 

Torsdag 25/2: Fritidsnämnden förlänger beslutet om att inte tillåta inomhusträning i Skellefteå kommuns inomhuslokaler för åldersgruppen födda 2002-2004 t.o.m. 21/3. Idrottsrörelsen ska helt avstå från att delta i eller anordna tävlingar (med undantag för yrkesmässig idrott).

Onsdag 24/2: Byske FF rekommenderar att inte blanda ordinarie träningsgrupper med andra träningsgrupper.

 

För åldersgruppen födda 2005 och senare: Inomhusträning tillåts. I och med pandemilagen som trädde i kraft 10/1 begränsas gruppens storlek av lokalens storlek och utformning. För Byske Idrottshall gäller en gruppstorlek på maximalt 20 personer exklusive ledare.


För åldersgruppen födda 2002-2004: Endast utomhusträning tillåten i dagsläget. Nationellt uppmanas kommuner av regeringen att tillåta inomhusträning för denna åldersgrupp, men Skellefteå kommun har beslutat att inte göra detta i dagsläget på grund av smittläget i området. Beslutet gäller t.o.m. 21/3.

 

Som tidigare gäller det att alla aktiviteter anpassas till dessa förutsättningar, för att minska risken för smittspridning:

·        Stanna hemma om du inte är helt frisk och följ gällande rutiner för provtagning

·        Håll god handhygien

·        Undvik trängsel vid in- och utgång: Låt gruppen som tränar före er gå ut ur hallen innan ni går in, och gå inte in alla på en gång

·        Undvik gemensamma omklädningsrum. Omklädningsrummet får inte vara en mötesplats/samlingslokal, men kan användas för att hänga av ytterkläder samt nyttja toalett. Ytterdörren hålls låst.

·        Res till och från aktiviteten individuellt: Samåk inte, undvik kollektivtrafik.

·        Inga andra personer förutom tränare och deltagare vistas i lokalen. Personer som lämnar/hämtar vid aktiviteten stannar utanför.

·        Kom till träningen högst 10 min före aktiviteten och dröj dig inte kvar längre än nödvändigt.

·        Sprid ut er i lokalen/på rinken

·        Undvik moment med närkontakt

·        Dela inte utrustning med varandra: T.ex. vattenflaskor, skydd, redskap och bollar som vidrörs med händerna.

·       Föreningens tillägg enligt styrelsebeslut, som i första hand gäller t.o.m. 28/2: Rekommendation om att inte blanda ordinarie träningsgrupper med andra träningsgrupper.


För åldersgruppen födda 2001 eller tidigare gäller förutom ovanstående förutsättningar även detta:

·        Endast utomhusträning är tillåten (träningstider i idrottshallen för våra seniorverksamheter är avbokade t.o.m. 21/3 i enlighet med Fritidsnämndens beslut).

·        Aktiviteten utförs i mindre grupper: 8 personer tillåts enligt regeringens begränsning av allmänna sammankomster. Svenska Ishockeyförbundet anger att högst 10 utespelare plus 2 målvakter får delta på en fullstor ishockeyrink samtidigt, och Svenska Fotbollförbundet anger att högst 8 utespelare plus 2 målvakter kan träna i en fullstor idrottshall (om inomhusträning blir tillåtet). 

 

Folkhälsomyndigheten har den 24/2 fattat beslut om att idrottsrörelsen bör avstå helt från att anordna eller delta i läger, cuper, matcher och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. I samband med detta hävdes alltså det undantag som tillät enstaka matcher för gruppen födda 2005 eller senare.

 

Vad gäller om du eller någon i din familj insjuknar i Covid19? Vi hänvisar dig till att följa Folkhälsomyndighetens riktlinje som du kan läsa mer om på denna länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk/

I dagsläget innebär detta att om du som spelare eller ledare delar hushåll med någon som konstaterats sjuk i Covid19, behöver du avstå från att delta vid träningarna under 14 dagar från det positiva provsvaret, förutsatt att du själv inte insjuknar under den tiden.

 

Vad gäller om någon i vår träningsgrupp insjuknar i Covid19? Om ni utfört aktiviteter där närkontakt förekommit och det finns en risk att personer i gruppen exponerats för smitta, bör de personer som kan ha exponerats för smittan minimera sina kontakter med andra och därmed avstå från att träna under närmaste veckan. Om flera i gruppen konstateras smittade eller om stora delar av gruppen kan ha exponerats för smittan, kan det vara aktuellt att pausa er verksamhet under en veckas tid. Efter pausen kan träningsverksamheten återupptas för de personer som är symtomfria, med fortsatt följsamhet till gällande föreskrifter och fortsatt vaksamhet inför symtom som kan tyda på Covid19.

 

____________________________________________________________________________________________________

All information i detta inlägg baseras på den information som finns i skrivande stund. Det kan komma att ske förändringar och tillägg, ibland med mycket kort varsel. Vi ber er alla att vara uppmärksamma och ta del av den information som Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten kommunicerar, och från föreningens sida uppdaterar vi er så snart vi kan kring vad som gäller för våra verksamheter. 

Tillsammans tar vi vårt samhällsansvar och gör vårt bästa för att minska smittspridningen!

 

Läs gärna mer genom att följa dessa länkar:

 

Corona och idrotten – vad gäller just nu? RF-SISU: https://www.rfsisu.se/vasterbotten/Nyheter/Egnanyheter/smittspridningavcoronavirusetvadkanborforeningengora/

 

Se det inspelade informationsmötet för Västerbottensidrotten med anledning av de då aktuella nationella råden, anordnat den 10/12 av RF-SISU Västerbotten där länets smittskyddsläkare Stephan Stenmark medverkade: https://www.anpdm.com/newsletterweb/464A5F447546475B4B71414459/40?noTracking=true 

 

Samlad kunskap från Folkhälsomyndigheten om smittspridning av Covid19 i lagsporter (fokus på ishockey): https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/l/lagsporter-och-covid-19--fokus-pa-ishockey/

 

Svenska Ishockeyförbundet: sifs-tolkning-av-fhms-allmanna-rad-201211.pdf (swehockey.se)

 

Västerbottens Innebandyförbund: https://www.innebandy.se/inlagg/lista/information-avseende-nya-allmanna-rad/

 

Västerbottens Fotbollförbund: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

 

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/


1177 Vårdguiden:  https://www.1177.se/Vasterbotten/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/skarpta-rad-i-vasterbottens-lan/

 

Isbanan är stängd
2020-12-14 14:48
Hej alla skridskosugna!
På grund av det milda vädret så är vår is i Byske fortfarande under uppbyggnad. Den är alltså inte åkbar än, och eftersom stenar sticker upp genom isen så är skridskoåkning i dagsläget för farligt.

Vi tackar er för att ni följer våra besked som gäller isen. När vi samarbetar blir det lättare att anlägga en fin is!

Om du har frågor om aktuellt is-läge kan du gärna vända dig till Marina på kansliet: telefon 0738-35 40 16 eller mail kansli@byskeff.se. Vi kommer att meddela när isen är öppen för åkning, något vi alla ser fram emot!

Vänliga hälsningar /Byske FFs ishockeyverksamhet
Innebandy för barn födda 2013
2020-11-03 09:10
Har du ett barn född 2013? Ni har väl inte missat att vi spelar innebandy på söndagar? Vi är ett gäng som har jätteroligt tillsammans, och vi vill gärna bli fler!
Vid intresse kommer vi även att prova på andra inomhussporter, kanske basket eller futsal!

Tid: Söndagar 17:00-18:00
Plats: Byske Idrottshall
Kostnad: Att delta i innebandyn kostar 300 kr/säsong. Du behöver också vara medlem i Byske Fritidsförening, vilket kostar 100 kr/kalenderår (eller 200 kr för en familj). Om du är aktiv i flera av våra verksamheter betalar du aldrig fler än två deltagaravgifter/år (alltså högst 600 kr i deltagaravgift/år).
Hur: Medtag egen innebandyklubba och gympaskor för inomhusbruk - vi ses i idrottshallen!

Vid frågor, kontakta Byske FFs kansli på 0738-35 40 16 eller kansli@byskeff.se
Hjärtligt välkommen!
Nyheter från våra lag