Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Byske Fritidsförening
BYSKE FRITIDSFÖRENING
Välkommen till vår nya hemsida. På denna sida hittar du info om vår förening, våra lag och verksamheter. 
I flikarna hittar du lagets egna sidor samt kontaktinfo till kansli och styrelse. 

OBS, sidan är under uppbyggnad så info kan saknas eller vara felaktig. Saknas något eller hittar ni fel kontakta kansliet på kansli@byskeff.se 

Aktuell information gällande Coronapandemin
2020-11-12 10:33

Skärpta allmänna råd för Västerbotten

Inlägget senast uppdaterat: Måndag 30/11 08:25 - IBF ställer in matcher t.o.m. 31/12.


Byske FF’s verksamheter påverkas av de skärpta restriktioner som fr.o.m. 10/11 gäller för Västerbotten. Nuvarande restriktioner gäller t.o.m. 13/12, men kan komma att förlängas. Nedan förklarar vi hur restriktionerna påverkar våra verksamheter:


  • Idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare fortsätter att bedrivas.

Vi gör allt vi kan för att inte sprida smitta under våra träningar:

-          Vi stannar hemma om vi inte är helt friska.

-          Ombyte sker hemma och inte i omklädningsrummen.

-          Vi tvättar händerna ofta.

-          Vi håller två meters avstånd till varandra och undviker trängsel, även vid ingång och utgång. Tänk också på att inte gå in i hallen innan gruppen som tränar före gått ut.

-          Vi delar inte utrustning såsom skydd och vattenflaskor.

-          Deltagarna sprids ut i lokalen under träningen.

-          Vi undviker moment med närkontakt och fokuserar på andra moment i träningen, såsom teknik och fysik.

-          Antal personer som vistas i lokalen minimeras till tränare och deltagare, och vi ber vuxna som hämtar/lämnar att inte följa med in i lokalen.

-          Idrottshallen hålls låst på kvällar, och det är inte tillåtet att ställa upp dörren

 

  • All tävlingsverksamhet pausas för vår förening, inga matcher spelas.

-          Västerbottens Innebandyförbund ställer in de innebandymatcher som våra lag skulle ha spelat under perioden 10/11 - 31/12.

-          Västerbottens Fotbollförbund ställer in de futsalmatcher som våra lag skulle ha spelat F17-serien och skjuter upp de matcher som våra lag skulle ha spelat i F12+P12-serierna, under perioden 10/11 – 31/12.

-          Västerbottens Ishockeyförbund pausar hockeymatcherna som våra lag skulle ha spelat under perioden 10/11 - 2/1.

 

  • All idrottsverksamhet för personer födda 2004 eller tidigare pausas under perioden 10/11 - 13/12.

-          Detta gäller våra dam- och herr-grupper i linedance, futsal, tennis, innebandy och ishockey.

-          Ingen person född 2004 eller tidigare får delta i idrottsträningar.


  • Vad gäller om du eller någon i din familj blir sjuk?

-          Vi hänvisar dig till att följa Folkhälsomyndighetens riktlinje som du kan läsa mer om på denna länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk/

-          I dagsläget innebär detta t.ex. att om du som spelare eller ledare delar hushåll med någon som konstaterats sjuk i Covid19, behöver du avstå från att delta vid träningarna under 14 dagar, förutsatt att du själv inte insjuknar under den perioden.


Alla punkter ovan baseras på den information som finns i skrivande stund. Det kan komma att ske förändringar och tillägg, ibland med mycket kort varsel. Vi ber er alla att vara uppmärksamma och ta del av den information som Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten kommunicerar, och från föreningens sida uppdaterar vi er så snart vi kan kring vad som gäller för våra verksamheter. 

Tillsammans tar vi vårt samhällsansvar och gör vårt bästa för att minska smittspridningen!


Länktips för dig som vill veta mer om de skärpta restriktionerna:

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

1177 Vårdguiden:  https://www.1177.se/Vasterbotten/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/skarpta-rad-i-vasterbottens-lan/

Västerbottens Innebandyförbund: https://www.innebandy.se/inlagg/lista/information-om-svenska-innebandyforbundets-tavlingsverksamhet-i-forbundsserierna/

Västerbottens Fotbollförbund: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/11/skarpta-rad-for-fler-regioner/?utm_source=sendgrid.com&utm_medium=email&utm_campaign=website

Svenska Ishockeyförbundet (OBS: informationen i länken riktar sig generellt till län med skärpta restriktioner): https://www.swehockey.se/Covid-19/Covid-19/sapaverkasishockeynavderegionalarestriktionerna2

Innebandy för barn födda 2013
2020-11-03 09:10
Har du ett barn född 2013? Ni har väl inte missat att vi spelar innebandy på söndagar? Vi är ett gäng som har jätteroligt tillsammans, och vi vill gärna bli fler!
Vid intresse kommer vi även att prova på andra inomhussporter, kanske basket eller futsal!

Tid: Söndagar 17:00-18:00
Plats: Byske Idrottshall
Kostnad: Att delta i innebandyn kostar 300 kr/säsong. Du behöver också vara medlem i Byske Fritidsförening, vilket kostar 100 kr/kalenderår (eller 200 kr för en familj). Om du är aktiv i flera av våra verksamheter betalar du aldrig fler än två deltagaravgifter/år (alltså högst 600 kr i deltagaravgift/år).
Hur: Medtag egen innebandyklubba och gympaskor för inomhusbruk - vi ses i idrottshallen!

Vid frågor, kontakta Byske FFs kansli på 0738-35 40 16 eller kansli@byskeff.se
Hjärtligt välkommen!
Innebandy för barn födda 2014
2020-10-27 11:40
Är du född 2014 och sugen på att spela innebandy?
Tisdag 3/11 klockan 18:00 startar innebandyträningar för barn födda 2014, och du är hjärtligt välkommen att delta!

Tid: Tisdagar 18:00-19:00
Plats: Byske Idrottshall
Kostnad: Att delta i innebandyn kostar 300 kr/säsong. Du behöver också vara medlem i Byske Fritidsförening, vilket kostar 100 kr/kalenderår (eller 200 kr för en familj). Om du är aktiv i flera av våra verksamheter betalar du aldrig fler än två deltagaravgifter/år (alltså högst 600 kr i deltagaravgift/år).
Hur: Medtag egen innebandyklubba och gympaskor för inomhusbruk - vi ses i idrottshallen!

Vid frågor, kontakta Byske FFs kansli på 0738-35 40 16 eller kansli@byskeff.se
Välkommen!
Nu startar vår hockeyskola!
2020-09-25 14:38
Är ditt barn sugen på att spela ishockey? Nu startar vår hockeyskola! Du som bor i Byske med omnejd och är vårdnadshavare till ett barn född 2013-2015 har nyligen fått ett brev från oss i din postlåda med en inbjudan att delta i Tre Kronors Hockeyskola i Byske. Du är välkommen oavsett bakgrund eller skridskokunskap för att prova på hur det är ute på isen! 

Vi tränar i B-hallen på Skellefteå Kraft Arena, lördagar 11:15-12:30 med start lördag 3/10. När vi får is på hockeyplanen i Byske flyttar vi över våra träningar dit. Du behöver ha hjälm, halsskydd och skridskor. Det är också rekommenderat att ha knäskydd och armbågsskydd, men det är inget krav. Vi söker även fler föräldrar som vill hjälpa till som ledare! Är du nyfiken på detta, så klicka i rutan i slutet av anmälan så kontaktar vi dig! 
Läs mer och anmäl dig på: trekronorshockeyskola.se/byskeff. 
Hjärtligt välkommen med din anmälan!
Kom och simma med oss!
2020-09-21 08:51
Vi är ett glatt gäng från Byske FF som simtränar i Byske badhus, och vi vill gärna bli fler! Vi kommer att dra igång en ny säsong för dig som är född 2009-2014 söndag 27/9 klockan 10:00-11:00 med ett "prova-på-tillfälle" och informationsträff, dit både du som är ny deltagare och du som tidigare deltagit i simgrupp B och C är hjärtligt välkommen! Det är önskvärt om även du som vårdnadshavare kommer till första träffen.

När? Söndag 27/10 klockan 10:00-11:00
Var? Byske badhus
Hur? Du som deltar i simningen byter om i badhusets omklädningsrum, innan vi ses vid bassängen
Kostnad? Att delta i vår simverksamhet kostar 300:-/säsong. Du behöver också vara medlem i Byske Fritidsförening, vilket kostar 100:-/kalenderår (eller 200:- för en familj). Om du deltar i flera av Byske FFs verksamheter betalar du aldrig mer än två deltagaravgifter under samma år (alltså högst 600:- i deltagaravgifter/år).
Frågor? Kontakta Marina på Byske FFs kansli via mail kansli@byskeff.se eller telefon 0738-35 40 16.

Välkommen till simsäsongen 2020/2021!
Nyheter från våra lag